Jul 20

One Heck of a Hardware Store

Ever since we have been at the Evergreen RV park, we have driven past a nice looking little restaurant located just yards down the road. It never looked open so we sped past it day after day after day. It is called The Bucket of Mt. Eaton Restaurant. Finally, weary of Bob Evans, we decided to stop and see for ourselves what this barren restaurant was all about. Surprise! It was open for business and we were ready for breakfast. The atrium was overwhelming. It has an enormous antler chandelier hanging above us. We waited to be seated even though all but two tables were vacant. That’s always scary: no cars; no people = bad place and bad food. We felt daring, though. It was run by Mennonites. The menu included all meals. Good choices; good prices. Our breakfast was perfect. What had we been missing? Never judge a book by its cover!

Read the rest of this entry »

Jul 11

English 2nd Paper Model Test for HSC 2018

     English 2nd Paper Model Test for HSC 2018               

 

Part A: Grammar (Marks 60)

1.  Fill in the Blanks in the following text with articles (a/an/the) as necessary. Some of the blanks may not require any article. Put a (×) in those blanks.     0.5×10=05            Mosquito menace is one of (a) _____ most talked topics. (b) _____ fear and nuisance of mosquito is called (c) _____ mosquito menace. For (d) _____city dwellers, it is (e) _____ constant nuisance. Particularly at (f) _____ night, it becomes more when thousands of mosquitoes start singing around (g) _____ us. Even during daytime, we are not free from (h) _____ attack of mosquitoes.  To prevent (i) _____ nuisance caused by mosquitoes, we have to be alert and work in (j) _____ assorted effort.

Read the rest of this entry »

Jun 05

Suffix and prefix for JSC Exam

Suffix and prefix for JSC Exam

1. Fill in the gaps used in the following text by adding suffix, prefix or both with the root words underlined in the text.
Every man does not have the same ability. It differs from man to man. (a)educate can develop one’s ability, but yet the (b) differ remains. An educated man can do something that is (c) possible for an d)educated man. It is because education can (e) able him to do it.(f)academy education is not enough for (g)lighten the mentality of man. But it is necessary for awarding certificates and h) measure of knowledge.

Ans;(a) education(b)difference(c)impossible (d) uneducated (e) enable(f) academic (g) enlightening (h) measurement

Read the rest of this entry »

Jun 05

Exclusive suggestion for J.S.C Exam 2017

Exclusive suggestion for J.S.C Exam 2017
English 1st paper
For Question No 1,2,3 : seen passage
Unit 1: L-5(B), unit 3: L 1(b) , unit 3: L 6 (b), L 3(a), L 8(B),Unit 5:L3(B), L (5), Unit 6: L 1(B), Unit 6: L 1(B), L6(C),L 9(C+F), Unit 7: L4(B), 2(B), Unit 8: L 1(B), L 3(B),L5(B), Unit 9: L-4(B), L6(B),
For question No 4 and 5 : Unseen passage (marks 10) : All board questions (2014-2016 )
For question 6 : all board question
For question no 7: all board question
For question no 8: all board question
For question no 9: all board question

Read the rest of this entry »

Jun 05

Exclusive suggestion for J.S.C Exam 2017

Exclusive suggestion for J.S.C Exam 2017 /Mazhar’s Technical Hand Note
English 1st paper
For Question No 1,2,3 : seen passage
Unit 1: L-5(B), unit 3: L 1(b) , unit 3: L 6 (b), L 3(a), L 8(B),Unit 5:L3(B), L (5), Unit 6: L 1(B), Unit 6: L 1(B), L6(C),L 9(C+F), Unit 7: L4(B), 2(B), Unit 8: L 1(B), L 3(B),L5(B), Unit 9: L-4(B), L6(B),
For question No 4 and 5 : Unseen passage (marks 10) : All board questions (2014-2016 )
For question 6 : all board question
For question no 7: all board question
For question no 8: all board question
For question no 9: all board question

Read the rest of this entry »

Mar 25

Punctuation for JSC Exam 2017

Punctuate the Following Passage:

1. Have you bought the pen said selina yes said selina the pen is very interesting
ans: ” Have you bought the pen ?” said Selina . “Yes ,” said S alam . “The pen is very interesting. ”
2. we must eat vegetable and fruits they contain a lot of vitamins and minerals they keep our body free from disease .
ans: We must eat vegetables and fruits . They contains a lot of vitamins and minerals . They keep our body free from diseases.

Read the rest of this entry »

Mar 25

Passage Narration for JSC Examination 2017

Passage Narration for JSC Examination 2017 :

1. “Have you offered your prayer today ? I said to my cousin . “NO , I have forgotten , ” he said . ” That ‘S bad , ” I said . ” We must pray to Almighty everyday.”

Ans: I asked my cousin if he offered his prayer that day . He replied in the negative and said that he had forgotten . I remarked that that was bad . I added that we must pray to almighty everyday .

2. Father said to Rina , “Do you know why I have sent you to school ? Rina said, “Yes , know . I have been sent to school to receive education .” “Right , said he.

Ans: Father asked Rina if she knew why he had sent her to school . Rina replied in the affirmative and said that she knew . she added that she had been sent to school to receive education . Father remarked that she was right . Read the rest of this entry »

Mar 24

Suffix and prefix for JSC Exam 2017

Suffix and prefix for JSC Exam 2017

. 1. Fill in the gapes use in the following text by adding suffix, prefix or both with root words underlined in the text.
Money is the means of leading (a) world life.(b)Short of money makes our life (c)deplore. We cannot lead our life (d)prosper in want of money. But there is(e)difficult in earning money. Our peace and prosperity are (f)depend on proper utilization of money, spending money in an (g)prosper way can lead us to the path of destruction. So we should be (h)care in spending money.

Ans(a)worldly (b)shortage (c)deplorable (d)properly (e)difficulty (f)dependent (g)improper (h)careful Read the rest of this entry »

Mar 24

Uses of Article

Filling the gaps with suitable articles.

1. a._ Pen.b._ apple. c._elephant.d._ orange. e._ umbrella. f._ ox. g. _pen. h. _ book. i. _ mango. j. _ shirt. k. _ chair.

Ans: a. a. b. an. c. an. d. an. e. an. f. an. g. a. h. a. i. a. j. a. k. a.

2. _ hour. b. _ hotel. c. _ honest man. d. _ honourable man. e. _ heir. f. _ hunter. g. _ horse. h. _ hill. i. _ house.

Ans: a. an. b. a. c. an. d. an. e. an. f. a. g. a. h. a. i. a.

3. a. _ university. b. _ European. c. _ unique case .d. _ useful thing. e. _ one eyed man. f. _ one taka note.
Ans: a. a. b. a. c. a. d. a. e. a. f. a.

4. a. _ MA. b. _ Mp. c. _MBBS. d. _ LLB. e. _ FRCS.f. _ B.A.

Ans: a. an. b. an. c. an. d. an. e. an. f. a.

Read the rest of this entry »

Mar 23

Voice Change

Voice change

Active voice to passive voice:

Rules : [i] The subject of Active voice will be changed to the object in the passive voice.
[ii] The auxiliary verb of Active voice will be unchanged in passive voice. If subject of Active voice is 3rd person singular number , the auxiliary verb will be singular in passive voice.

[iii] The past participle form of the main verb of Active voice will be placed in passive voice.

*Present indefinite tense – Active voice (without auxiliary verb)-Passive voice (am/is/are)

Examples: a. I eat rice= Rice is eaten by me.
b. They play cricket.= Cricket is played by them.
c. She writes a letter.= A letter is written by her. Read the rest of this entry »

Older posts «

» Newer posts