«

»

Jan 24

Mahbub Murad

Grammar Test for University Admission Test

Buy A Complete WEB site only @4999 BDT

Choose a sentence with the right order. a. We don’t often go to the cinema. b. We often don’t go to the cinema. c. We don’t go often to the cinema. 2. Sarah _____ (to cook) delicious food now. a. cooks b. is cooking c. has cooked 3. I was writing a letter while my mother _____ (cook). a. cooked b. was cooking c. had cooked 4. Cookies _____ (make) from milk, eggs and nut. a. are made b. make c. made  5. Students _____ listen to their teachers. a. could b. can c. must.  6. This is Jane’s book. The book is _____. a. her b. hers c. she  7. I think she is _____ girl in our class. a. more beautiful b. beautiful c. the most beautiful  8. A car appeared ______. a. sudden b. suddenly c. more sudden  9. Fred is a person _____ can speak four languages. a. who b. which c. whom  10. I could not find any answer_____ your question. a. to b. on c. at  11. I don’t like to go to work _____ car. a. in b. by c. on  12. Mothers always give us much ______. a. advice b. advices c. advicies  13. There is _____ sugar in my cup of tea. a. a few b. many c. a lot of  14. John said, “I will go to the cinema tomorrow.” a. John said that he would go to cinema tomorrow. b. John said that he will go to cinema tomorrow. c. John said that he would go to cinema the next day. 15. Choose a sentence with the right order. a. John drives to work every day. b. John every day drives to work. c. Every day to work John drives. 16. I see _____ three men outside. a. the b. x c. an  17. The climate ______ (change) rapidly nowadays. a. changes b. is changing c. has changed 18. I _____ (play) the guitar at 9 o’clock yesterday. a. played b. was playing c. had played 19. Napoleon _____ (defeat) in 1815. a. is defeated b. was defeated c. defeated 20. You look very pale. I think you _____ go to the doctor. a. should b. can c. may 21. Who are these people? I don’t remember ______. a. they b. them c. themselves 22. I think BMW is a good car but my brother thinks that AUDI is ______. a. good b. best b. better 23. Rachel will have an exam soon. He studies very ______. a. hardly b. hard c. hardest 24. Washington is a city ______ was founded in 1791. a. who b. which c. whose  25. He has a great interest ______ science. a. in b. for c. at 26. John gets up ______ 9 o’clock every day. a. in b. on c. at 27. Michael is very good ______ chess. a. of b. in c. at  28. Nicky always wears ______. a. glasses b. a glass c. glass  29. We don’t have ______ time for it. a. few b. a few c. much  30. Bob said, “Don’t disturb me, please.” a. Bob said to me don’t disturb him. b. Bob asked me not to disturb him. c. Bob asked me didn’t disturb him.  31. Choose a sentence with the right order. a. I can to the swimming pool go with you. b. I can go to the swimming pool with you. c. To the swimming pool can I go with you. 32. I (never/ to be) to Spain. a. was never b. have never been c. am never  33. Albert Einstein _____ (publish) a paper on the general theory of relativity in 1916. a. published b. was published c. had published 34. Many buildings ______ (destroy) by the great fire in London in 1666. a. had destroyed b. had been destroyed c. were destroyed 35. I must be at work at 9 o’clock every day. I ______ wake up at 7 a.m. a. can b. may c. have to 36. I don’t like this old wardrobe. I am going to _____ (to get rid of something). a. let it out b. throw it away c. give it up  37. What a wonderful pillow! Have you done it by ______? a. yourself b. you c. yours 38. He took a puppy ______ he had seen 2 days before in the street. a. who b. which c. whom  39. Oh, please, don’t eat so many pancakes! You are ______ a diet! a. on b. in c. at 40. Do you see the man? His face is very familiar ______ me. a. for b. to c. with 41. There is (hair) _____ in my soup. a. hair b. hairs c. a hair 42. It’s late but Rob hasn’t come yet. I think ______ has happened. a. anything b. something c. nothing  43. My little sister said, “I will never go to the circus again.” a. My little sister said that she will never go to the circus again. b. My little sister said that she would never go to the circus again. c. My little sister said that she had never gone to the circus again. 44. Choose a sentence with the right word order. a. You would like some coffee? b. Some coffee would you like? c. Would you like some coffee? 45. Is this ______ your new car? a. an b. the c. x  46. Carol was eating a banana while Sandy ______ (do) his homework. a. did b. was doing c. has done 47. The fire ______ (get) under control at 6 pm yesterday. a. had been got b. got c. was got.  48. John ______ drive a car very well. a. can b. has to c. may 49. If you are not watching TV, _______. a. switch it off b. take it off c. throw it away 50. Jerry didn’t do ______ wrong. a. something b. anything c. everything 51. Mark speaks German ______. a. fluently b. fluent c. fluency 52. Carl has an aunt ______ is a teacher in a school. a. who b. whom c. whose 53. Huge storm caused much damage ______ the city. a. for b. at c. to  54. I would like to pay ______ advance if you don’t mind. a. in b. at c. on  55. How _______ photos do you need? a. much b. many c. little 56. Paul asked me, “Will you visit Tom with me tomorrow?” a. Paul asked me would I visit Tom with him the next day. b. Paul asked me if I would visit Tom with him tomorrow. c. Paul asked me if I would visit Tom with him the next day.  57. Choose a sentence with the right order. a. John does not often go to the theatre. b. John often doesn’t go to the theatre. c. Often John does not go to the theatre. 58. Ernest Hemingway ______ (win) the Nobel Prize in literature in1954. a. wins b. won c. had won 59. Mark ______ speak both Bangla and English fluently. a. should b. can c. must 60.The class room is empty. I can see _____ here. a. somebody b. anybody c. nobody 61. I think his behavior is _______. a. innormal b. abnormal c. antinormal  62. Sarah is ______ beautiful. a. amaze b. amazing c. amazingly  63. I met Alice, ______ asked me to tell you about the accident. a. who b. which c. whom  64. I think his attitude ______ life is too pessimistic. a. of b. for c. to  65. Many animals are _______ danger. a. by b. at c. in  66. There are three ______ (brush) on the bathroom self. a. brushes b. brush c. brushies   67. We don’t have _______ bread. a. many b. much c. some  68. Alex, “I don’t like onion.” a.Alex said that she does not like onion. b. Alex said that she had not liked onion. c. Alex said that she did not like onion. 69. Which sentence is correct? a. A federation is Australia of six states. b. Australia is a federation of six states. c. Australia of six states is a federation. 70. Look! Your puppy ______ (swim). a. swims b. swim c. is swimming 71. I ______(drive) home at 7 pm yesterday. a. was driving b. drove c. drive 72. Kate ______ (go) to Australia next month. a. is going b. was going c. will go 73. The poem “My Heart’s in the Highlands” ______ (write) by Robert Burns. a. is written b. wrote c. was written 74. ______ you tell me where the hospital is? a. should b. could c. must 75. Mike, ______! It’s almost 10 o’clock. a. hurry up b. grow up c. give up 76. Sarah spoke to Brad Pitt ______. a. themselves b. himself c. herself 77. Kate has beautiful ______ hair. a. gold b. golden c. goldish  78. Michael passed the exam ______. a. easy b. easily c. easier  79. We visited a city, ______ I have never been to. a. whose b. who c. which  80. The humanity hasn’t found cure _______ the disease yet. a. from b. to c. for  81. I don’t like most of popular shows _______ television. a. at b. on c. by  82. Why is Rasha so angry _______ it? a. of b. to c. about  83. He eats ________ sweets every day. a. much b. many c. a little 84. Which one is correct? a. How far your town is from here? b. How far from here your town is? c. How far is your town from here? 85. Have you ever been to _____ Sicily? a. an b. a c. x  86. Bob ______ (listen) to music when the doorbell rang. a. was listening b. listened c. had listened 87. Neither Professor Johnson nor any other faculty member _______ to apply for the dean’s position. a. intend b. intends c. are intending  88. A fire in the ______ building could be a problem for the firefighters. a. ninety-story-tall b. ninety-tall-story c. ninety- stories-tall  89. Their office consisted of three rooms; _______ was used as a conference room. a. large of which b. the largest of which c. the largest of them  90. _______ better, the team would have been able to defeat the opponent. A. if it prepares b. had it prepared c. if prepares  91. Nobody knows why ______ postponed until next week. a. did the meeting b. was the meeting c. the meeting was  92. The curriculum at the private school is as good ________ of any public school. a. or better than b. as or better than that c. as or better that  93. The greater the number of bacteria attacking the system ___________. a. the sooner treatment must be begun b sooner must begin treatment c. must begin treatment sooner  94. The professor instructed the students ______ the essay without preparing an outline first. a. not to write b. do not write c. to not write  95. The soldiers were unable to determine where _________. a. the jeep had been left b. had the jeep been left c. had the jeep left  96. Hardly ______ the office when he realized that he had forgotten to take his wallet. a. he had entered b. had he entered c. entered  97. Everyone knew that _______ this task would require a considerable effort. a. working b. making c. completing  98. His wife ____ told that he had had an accident. a. was b. had c. had to  99. The salary of a bus driver is much higher ________. a. than a teacher b. than that of a teacher c. to compare a teacher  100. “The Golden Earth,” ______ , is a novel set in China. a. which was written by Pearl Buck b. which by Pearl Buck c. was written by Pearl Buck

 

 

 

  1. a 2.(b) 3. (b) 4. (a) 5. (c) 6. (b) 7. (c) 8. (b) 9. (a) 10. (a) 11. (b) 12. (a) 13. (c) 14. (c) 15. (a) 16. (b) 17. (b) 18. (b) 19. (b) 20. (a) 21. (b) 22. (c) 23. (b) 24. (b) 25. (a) 26. (c) 27. (c) 28. (a) 29. (c) 30. (b) 32. (b) 33. (a) 34. (c) 35. (c) 36. (b) 37. (a) 38. (b) 39. (a) 40. (b) 41. (c) 42. (b) 43. (b) 44. (c) 45. (c) 46. (b) 47. (c) 48. (a) 49. (a) 50. (b) 51. (a) 52. (a) 53. (c) 54. (a) 55. (b) 56. (c) 57. (a) 58. (b) 59. (b) 60. (c) 61. (c) 62. (c) 63. (a) 64. (c) 65. (c) 66. (a) 67. (b) 68. (c) 69. (b) 70. (c) 71. (a) 72. (c) 73. (c) 74. (b) 75. (a) 76. (c) 77. (b) 78. (b) 79. (c) 80. (c) 81. (b) 82. (c) 83. (b) 84. (c) 85. (c) 86. (a) 87. (b) 88. (a) 89. (b) 90. (b) 91. (c) 92. (b) 93. (a) 94. (a) 95. (a) 96. (b) 97. (c) 98. (a) 99. (b) 100. (a)

 

Buy A Complete WEB site only @4999 BDTHello 01670 319 719

About the author

Mahbub Murad

Mahbub Murad

I am a Lecturer of English at Mohanagar Ideal College and the admin of this site. If anyone wants to share his/her idea or get any support, he or she can contract me. - Cell: 01761519111
Email: Send Mail and Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>