«

»

Mar 23

Print this Post

Cadet college admission text preparation (Class six)

Cadet college admission text preparation (Class six)
Subject: English 2nd paper

1.What is verb ?
Ans:
2.There can be no sentence without _____?
Ans: verb
3.what is the most important word in a sentence ?
Ans: verb


4.verb says about _______
Ans: what the subject is doing .
5.How many kinds of verbs are there mainly ?
Ans: 2 kinds
6.Which verb can express full meaning of the sentence .
Ans: finite verb
7.which verb can not express full meaning of the sentence .
Ans: non-finite verb
8.how many kinds of non-finite verb are there ? what are they ?
9.which non finite verb works as verb & adject ive together ?
10.what kind of participle is (verb+ing )
Ans: present participle
11.what kind of participle is (verb +t/d/ed/n/en/ne) the past participle form of verb ?
Ans: past participle
12.what kind of participle is “having +past participle form of verb ?
Ans: perfect participle
13 . how many kinds of participle are there ? what are they ?
Ans: 3 kinds : present participle , past participle , perfect participle
14. which non-finite verb work as “noun & cverb “ ?
Ans: gerund .
15.what is (to+finite verb ) ?
Ans: infinitive
16.how many kinds of finite verb are there ?
Ans: 2 kinds: 1.principal 2. Auxiliary verb
17. which verbs are used independently without the help from other verbs ?
Ans: principal verbs
18. principal verbs are of ___kinds.
Ans: 2 kinds : 1.transitive 2.intransitive
19. which verb has object ?
Ans: transitive
20.how many kinds of transitive verb are there ? what are they ?
Ans: 4 kinds : 1.factitive 2.quasi passive verb 3.reflexive verb 4.reciprocal verb
21.which verb has object but can not express the full meaning without the help of redundant word?
Ans: factitive

About the author

mazhar 01740163613

Muhammad mazharul islam, B .A (hons in english), M.A(English) , National university.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>