Cadet college admission test preparation (Class six)

Cadet college admission test preparation (Class six)
Subject: English 2nd paper

1.What is verb ?
Ans: Verb is a word that expresses an action or a state of being .
2.There can be no sentence without _____?
Ans: verb
3.What is the most important word in a sentence ?
Ans: verb


4.Verb says about _______
Ans: What the subject is doing .
5.How many kinds of verbs are there mainly ?
Ans: 2 kinds
6.Which verb can express full meaning of the sentence .
Ans: finite verb
7.Which verb can not express full meaning of the sentence .
Ans: non-finite verb
8.How many kinds of non-finite verb are there ? What are they ?
9.Which non finite verb works as verb & adject ive together ?
10.What kind of participle is (verb+ing )
Ans: present participle
11.What kind of participle is (verb +t/d/ed/n/en/ne)/ the past participle form of verb ?
Ans: past participle
12.What kind of participle is “having +past participle form of verb “?
Ans: perfect participle
13 . How many kinds of participle are there ? What are they ?
Ans: 3 kinds : present participle , past participle , perfect participle
14. Which non-finite verb work as “noun & cverb “ ?
Ans: gerund .
15.What is (to+finite verb ) ?
Ans: infinitive
16.How many kinds of finite verbs are there ?
Ans: 2 kinds: 1.principal 2. Auxiliary verb
17. Which verbs are used independently without the help from other verbs ?
Ans: principal verbs
18. principal verbs are of ___kinds.
Ans: 2 kinds : 1.transitive 2.intransitive
19. Which verb has object ?
Ans: transitive
20.How many kinds of transitive verb are there ? What are they ?
Ans: 5 kinds : 1.factitive 2.quasi passive verb 3.reflexive verb 4.reciprocal verb 5.Cognate verb
21.Which verb has object but can not express the full meaning without the help of redundant word?
Ans: factitive.
22.Which verb does not have object ?
Ans: intransitive
23.which verb is in active voice but expresses the meaning as passive voice ?
Ans: quasi-passive verb .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.