«

»

Aug 12

mazhar 01740163613

Complete sentence with idioms and phrases

Buy A Complete WEB site only @4999 BDT

Complete sentences with idioms or phrases.
1.Complete the following sentences with the phrases or idioms .
a. Runa took Biology……… Elective Math.
b. They …….. their business even after incurring loss.
c. The super is….. of the Madrasah.
d. He talks…… he were mad.
e. Morning walk is ……. health.
Ans: a. in lieu of. b. carry on. c. all in all. d. as if. e. conducive to.
2. Complete.
a. He is ……. a gentle man.
b. I rushed to spot hearing a…….
c. This fashion is no more ……..
d. The boy is wicked ………..
e. Do’nt ……. with others.
Ans: a. out and out. b. hue and cry. c. in vogue. d. out and out. e. pick a quarrel.
3. Complete the sentences .
a. You have to ….. for your misconduct.
b. This custom is now……..
c. Meena quarrelled with me ……..
d. You should have determination to ……. with your work.
e. Her life was …… by an accident.
Ans: a. eat humble pie. b. dead letter. c. for nothing. d. go ahead. e. cut short.

4. Complete .
a. This example ….. in your case.
b. His popularity is ……
c. He is …… of ruin.
d. They …… after long discussion.
e. All his attempts ……..
Ans: a. hold good.b.out of day. c. on the vane. d. come to term. e. end in smoke.
5. Complete the following sentences.
a. He fell ill but ….. soon.
b. All the students came to the Headmaster …….
c. He came …… a beggar.
d. There is no ……. rule in this case.
e. He never ……. his textbook.
Ans: a. come round. b. in a body. c. in the guise. d. hard and fast.
e. go through.

6. Complete.
a. The suffering of cyclone affected people ……..
b. English learning is a ……… for everyday.
c. Only Allah knows what is …….. me.
d. He stood first ….. hard labour.
e. ……. it began to rain.
Ans: a. beggar description. b. crying need. c. in store for. d. by dint of. e. All on a sudden.

7. Complete .
a. Please ….. a doctor.
b. He is …… Mathematics.
c. My father …. accident yesterday.
d. Physical exercise is the ….. of education.
e. He speaks …… he were mad.
Ans: a. call in. b. good at. c. died by. d. part and parcel. e. as though.

8. Complete.
a. Don’t try to . . . me.
b. The piece of land is the . . . between two brothers.
c. Landing on the moon is an . . . . event.
d. He gave his consent . . . . . . .
e. . . . . like you can never prosper in life.
Ans: a. fight shy of b. bone of connection. c. epoch making. d. in black and white. e. A slow coach.

9. Complete.
a. Try to advance . . . . . .
b. I am . . . . . to decide what to do.
c. Birds fly . . . . . in the sky.
d. He comes of a. . . . family.
e. We should go far and wide . . . . knowledge.
Ans: a. step by step. b. at a loss c. at large; d. blue blood, e. in quest of.
10. Complete.
a. Write the . . . of the poem.
b. At present our telephone is . . . .
c. Sinners suffer . . .
d. No one should enjoy. . . .
e. Bangladesh is. . . . many natural resource.
Ans: a. sum and substance, b. at a dead lock, c. in the long run, d. french leave, e. blessed with.
11. Complete.
a. I reached home . . . . . . .
b. A . . . . . is hated by all.
c. Finish the work . . . .
d. There are . . . . in man’s life.
e. He hates me, . . . . I love him.
Ans: safe and sound, b. yellow dog, c. without delay, d. ups and down, e. on the contrary.
12. Complete.
a. He is . . . . fall in danger.
b. A library is a . . . of
a college.
c. The man is . . . .in English.
d. The boy is wicked. . . . .
e. She . . . . . her parents.
Ans: a. likely to, b. part and parcel, c. well up, d. to the backbone, e. call in.
13. Complet sentences.
a. You have to . . . for your misconduct.
b. The custom is now. . . . .
c. Meena quarrelled with me. . . .
d. You should have ditermination.. . . to with your work.
e. Her life was . . . by an accident.

Ans: a. eat humble pie; b. dead letter. c. for nothing; d. go

14. a. The boy . . . .his father.
b. The madrasah was closed . . . . .
c. Please tell us the story. . . . .
d. I can walk five k.m . . . . .
e. He . . . . to gain the object.
Ans: a. take after, b. stone’s throw; c. in a nutshell; d. at a stretch; e. leave no stone unturned.
15. a. A library is . . .a of a school.
b. Don’t try to . . . . with others.
c. There is no . . . . rule in this case.
d. He talks . . . .he new everything.
e. The man is . . . in English.
Ans: a. part and parcel; b. pick quarrel; c. hard and fast ; d. as if, e. well up.
16. a. . . . come by turns. b. He talks . . .he were mad.
c. He took Biology . . . . Math.
d. Over execise is . . . our health.
e. Please, . . . your shoes.
Ans: a. well and woe; b. as if ; c. in lieu of, d. tell upon; e. put off.
17. a. I don’t believe your . . . .
b. My secret will never . . . . .
c. Education is the . . . . of our country.
d. He left home. . . .
e. His dream has . . . .

Ans: a. cock and bull story; b. come true ; c. crying need; d. by turn; e. come to light.

Buy A Complete WEB site only @4999 BDTHello 01670 319 719

About the author

mazhar 01740163613

Muhammad mazharul islam, B .A (hons) English , National university.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>