«

»

Aug 12

mazhar 01740163613

Completing sentence

Buy A Complete WEB site only @4999 BDT

Completing sentences

11. Complete the following sentences.
a.If I were rich………. .
b.He worked hard so that………… .
c.When we go to bed………… .
d. The old man walks slowly lest……… .
e. Five years have passed since……….. .

Ans: a.If I were rich I would help the poor.
b. He worked hard so that he succeed in life.
c. Do not disturb, when we go to bed.
d. The old man walks slowly lest he should fall down.
e. Five years have passed since I met him.

12. a.Walk fast lest……..
b. If you help me,……. .
c. Though he is poor, ………… .
d. We eat so that …….. .
e. We left the hotel after…………. .
Ans: a. Walk fast lest you should miss the train.
b. If you help me, I will help you.
c. Though he is poor, he is honest.
d. We eat so that we may live.
13. Complet the following sentences.
a. Scarcely had I reached the station……….. .
b.If I had met him before ……….. .
c. ……….. . unless you work hard . d. It was many years since …………. .
e. That he is honest……….. .
Ans: a. Scarcely had he reached the station when the train left.
b. If I had met him before I could talk him.
c. You will fail, unless you work hard.
d. It was many years since I met her.
e. That he is honest we know.

14. Complete the following the sentences.
a. It is I who……. .
b. ……. .you can not prosper in life.
c. They ran hurriedly lest ………. .
d. The load is so heavy that……….. .
e. No sooner had I reached the station………. .
Ans:a. It is I who am a teacher.
b. Unless you work hard, you can not prosper in life.
c. They ran hurriedly lest they should miss the train.
d. The load is so heavy that I can not carry it.
e. No sooner had I reached the station than the train left.

15. Complete the following sentences.
a. If I were rich ……… .
b. It is high time …………. .
c. It is I…….. .
d. A patriot is he…….. .
e. Wait here………. .
Ans:a. If I were rich I would help the poor.
b. It is high time you went to India.
c. It is I who am a teacher.
d. A patriot is he who works for his country.
e. Wait here till I return.

16. Complete the following sentences.
a. It is long since ……….
b. As soon as we saw him………
c. If you do not waste your time……… .
d. When he arrived here………. .
e. ……. is not gold.
Ans:a. It is long since I met him.
b. As soon as we saw him he went away.
c. If you do not waste your time, you will prosper in life.
d. When he arrived here I was reading a book.
e. All that glitter is not gold.

17. Complete the following sentences.
a. If I found him……. .
b. It is many years since………. .
c. He speaks as if ……….
d. I know where ………..
e. He walked fast lest …………………….
Ans:a. If I found him I asked him.
b. It is many years I met her.
c. He speaks as if he were mad.
d. I know where he lives in.
e. He walked fast lest he should miss the train.

18. Complete the following sentences.
a. It was many years since ………… .
b. He will shine in life provided that …………
c. If you invite me………
d. Scarcely had the assembly begun……….
e. ………. when the last train will arrive?
Ans: a. It was many years since I met her.
b. He will shine in life provided that he works hard.
c. If you invite me I will come.
d. Scarcely had the assembly begun when reached there.
e. Please tell me, when the last train will arrive?

19. Complete the following sentences.
a. Unless you study attentively……… .
b. It is a long time …….
c. If I had seen you before ………
d. 1971 is the year when……… .
e. Danger comes where…….. .
Ans: a. Unless you study attentively you will not do well in the exam.
b. It is long time since I met her.
c. If I had seen you before I asked you.
d. 1971 is the year when Banlgadesh became independent .
e. Danger comes where Danger is feared.

20. Complete the following sentences.
a. Ten years have passed since…….. .
b. The load is so heavy that ………. .
c. Scarcely had I reached the station………. .
d. ………. . you can not prosper in life.
e. If I knew his phone number, …….. .
Ans:a. Ten years have passed since I met her.
b. The load is so heavy that I can not carry it.
c. Scarcely had I reached the station the train left.
d. If you do not work hard, you can not prosper in life.
e. If I knew his phone number, I would phome him.

21. Complete the following sentences.
a. He is so weak that……… .
b. Though he is rich, ………… .
c. I am sure that ………. .
d. Walk fast lest ………. .
e. ………. or you will miss the train.
Ans: a. He is so weak that he can not walk fast.
b. Though he is rich, he is honest.
c. I am sure that I will pass in the exam.
d. Walk fast lest you should miss the train.
e. Walk fast or you will miss the train.

Buy A Complete WEB site only @4999 BDTHello 01670 319 719

About the author

mazhar 01740163613

Muhammad mazharul islam, B .A (hons) English , National university.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>