«

»

Aug 11

mazhar 01740163613

Completing sentences

Buy A Complete WEB site only @4999 BDT

Completing sentence

1.Complete the following sentences.
a.If I had got a students visa ,………. .
Ans: If I had got a students visa , I would go to London.

b. Though he had a lot of well-wishers, ……… .
Ans: Though he had a lot of well-wishers, he he had to suffer a lot.
c. He always flatters his boss so that ,……… .
Ans: He always fatters his boss so that he can satisfy his boss.
d.1971 is the year when…… .
Ans: 1971 is the year when Bangladesh became independent.

e. He was so foolish that ……….. .
Ans: He was so foolish that everybody made fun of him.
2. Complete the following sentences.
a. Five years have passed since……….. .
Ans:Five years have passed since I met her.
b. The dinner was so delicious that…….. .
Ans: The dinner was so delicious that I ate up the dinner.
c.Walk fast lest……… .
Ans: Walk fast lest you should miss the train.
d. He can lend you the money provided…… .
Ans: He can lend you the money provided yo help him in need.
e. If you invited me……
Ans: If you invited me, I would go to your home.
3. Complete the following sentences.
a._ I found him absent.
Ans: When I went there I found him absent.
b. As he was tired,……….. .
Ans. As he was tired, he could not walk.
c. He came home after ………
Ans: He came home after I had eaten rice.
d. It is I who ……… .
Ans: It is I who am responsible for this.
e. They ran hurriedly lest…… .
Ans: They ran hurriedly lest they should miss the train.
4. Complete the following sentences.
a. No sooner had I reached the station…….. .
Ans: No sooner had I reached the station , the train left.
b. If you study more ……….. .
Ans: If you study more, you will pass in the exam.
c. As it was raining…….
Ans: As it was raining he could not attend the class.
d. He is so dishonest that……… .
Ans: He is so dishonest that everybody hates him.
e. Five years have passed since………. .
Ans: Five years have passed since I met him.
5. Complete the following sentences.
a. The load is so heavy that……… .
b. As soon as we saw him………. .
c. ………… is not gold.
d. If I were you,….. .
e. Walk fast lest ……..
Ans: a. The load is so heavy that I can not carry it.
b. As soon as we saw him, he left the place.
c. All that glitters is not gold.
d. If I were you , I would help the poor.
e. Walk fast lest you will miss the train.

6. Complete the sentences.
a. A man is known by the company …… .
b. As he was ill , …….. .
c. Unless you study attentively, ……… .
d.If you walk slowly,………….. .
e. The old woman is so weak ……. .
Ans: a. A man is known by the company he keeps.
b. As he was ill, he could not attend the class.
c. Unless you study attentively, you will fail in the exam.
d. If you walk slowly, you will miss the train.
e. The old man is so weak that he can not move.
7. Complete the following sentences.
a.Since the boy broke discipline …… .
b.1971 is the year when…… .
c. Danger comes where…………. .
d. Scarcely had I reached the station……
e. If I had seen him…….
Ans: a. Since the boy broke discipline the teacher punished him.
b. 1971 is the year when Bangladesh became independent.
c. Danger comes where danger is feared.
d.Scarcely had I reached the station than the train left.
e. If I had seen him I would have talked him.

8. Complete the following sentences.
a. Musa was so determined that …….. .
b. ………, though it was raining heavily.
c. It is long time since …………. .
d. Avoid mistakes lest
…………. .
e. Saturday is the day when ……… .
Ans: a. Musa was so determined that he can not wast his time.
b. I attended the class, althow it was raining heavily.
c. It was long time since I met her.
d. Avoid mistakes lest you will be punished.
e. Saturday is the day when the girl comes to dance.

9. Complete the following sentences.
a. Though he is poor,……… .
b. It is you who ………. .
c. Danger often comes where ………. .
d. He opened a bank account so that……….. .
e.1971 is the year when ……….. .
Ans: a. Though he is poor, he is honest.
b.It is you who are responsible for this.
c. Danger often comes where danger is feared.
d. He opened a bank account so that he can disposit his money.
e. 1971 is the year when Bangladesh became independent.

10. Complete the following sentences.
a. He speaks as if…….. .
b. Unless you work hard……… .
c. If they wanted……… .
d. We take exercise so that……… .
e. Read attentively lest …………… .
Ans: a. He speaks as if he were a mad.
b. Unless you work hard you will not prosper in life.
c.If the wanted they could do the work.
d. We take exercise so that we can keep fit.
e. Read attentively lest you will fail in the exam.

Buy A Complete WEB site only @4999 BDTHello 01670 319 719

About the author

mazhar 01740163613

Muhammad mazharul islam, B .A (hons) English , National university.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>