Notice: Trying to get property of non-object in /home/mmurad/public_html/wp-content/plugins/related-posts-list-grid-and-slider-all-in-one/the_globals.php on line 9

Notice: Undefined offset: 0 in /home/mmurad/public_html/wp-content/plugins/related-posts-list-grid-and-slider-all-in-one/the_globals.php on line 20

Notice: Trying to get property of non-object in /home/mmurad/public_html/wp-content/plugins/related-posts-list-grid-and-slider-all-in-one/the_globals.php on line 20

Notice: Undefined offset: 0 in /home/mmurad/public_html/wp-content/plugins/related-posts-list-grid-and-slider-all-in-one/the_globals.php on line 21

Notice: Trying to get property of non-object in /home/mmurad/public_html/wp-content/plugins/related-posts-list-grid-and-slider-all-in-one/the_globals.php on line 21

Notice: Undefined offset: 0 in /home/mmurad/public_html/wp-content/plugins/related-posts-list-grid-and-slider-all-in-one/the_globals.php on line 22

Notice: Trying to get property of non-object in /home/mmurad/public_html/wp-content/plugins/related-posts-list-grid-and-slider-all-in-one/the_globals.php on line 22
Online Educare
Notice: Undefined variable: image in /home/mmurad/public_html/wp-content/plugins/twitter-facebook-google-plusone-share/tf_display.php on line 401

Notice: Undefined offset: 0 in /home/mmurad/public_html/wp-content/plugins/twitter-facebook-google-plusone-share/tf_display.php on line 378

Notice: Undefined variable: url in /home/mmurad/public_html/wp-content/plugins/twitter-facebook-google-plusone-share/tf_display.php on line 365

Mar 25

mazhar 01740163613

Punctuation for JSC Exam 2017

Punctuate the Following Passage:

1. Have you bought the pen said selina yes said selina the pen is very interesting
ans: ” Have you bought the pen ?” said Selina . “Yes ,” said S alam . “The pen is very interesting. ”
2. we must eat vegetable and fruits they contain a lot of vitamins and minerals they keep our body free from disease .
ans: We must eat vegetables and fruits . They contains a lot of vitamins and minerals . They keep our body free from diseases.

Continue reading “Punctuation for JSC Exam 2017” »

Mar 25

mazhar 01740163613

Passage Narration for JSC Examination 2017

Passage Narration for JSC Examination 2017 :

1. “Have you offered your prayer today ? I said to my cousin . “NO , I have forgotten , ” he said . ” That ‘S bad , ” I said . ” We must pray to Almighty everyday.”

Ans: I asked my cousin if he offered his prayer that day . He replied in the negative and said that he had forgotten . I remarked that that was bad . I added that we must pray to almighty everyday .

2. Father said to Rina , “Do you know why I have sent you to school ? Rina said, “Yes , know . I have been sent to school to receive education .” “Right , said he.

Ans: Father asked Rina if she knew why he had sent her to school . Rina replied in the affirmative and said that she knew . she added that she had been sent to school to receive education . Father remarked that she was right . Continue reading “Passage Narration for JSC Examination 2017” »

Mar 24

mazhar 01740163613

Suffix and prefix for JSC Exam 2017

Suffix and prefix for JSC Exam 2017

. 1. Fill in the gapes use in the following text by adding suffix, prefix or both with root words underlined in the text.
Money is the means of leading (a) world life.(b)Short of money makes our life (c)deplore. We cannot lead our life (d)prosper in want of money. But there is(e)difficult in earning money. Our peace and prosperity are (f)depend on proper utilization of money, spending money in an (g)prosper way can lead us to the path of destruction. So we should be (h)care in spending money.

Ans(a)worldly (b)shortage (c)deplorable (d)properly (e)difficulty (f)dependent (g)improper (h)careful Continue reading “Suffix and prefix for JSC Exam 2017” »

Mar 24

mazhar 01740163613

Uses of Article

Filling the gaps with suitable articles.

1. a._ Pen.b._ apple. c._elephant.d._ orange. e._ umbrella. f._ ox. g. _pen. h. _ book. i. _ mango. j. _ shirt. k. _ chair.

Ans: a. a. b. an. c. an. d. an. e. an. f. an. g. a. h. a. i. a. j. a. k. a.

2. _ hour. b. _ hotel. c. _ honest man. d. _ honourable man. e. _ heir. f. _ hunter. g. _ horse. h. _ hill. i. _ house.

Ans: a. an. b. a. c. an. d. an. e. an. f. a. g. a. h. a. i. a.

3. a. _ university. b. _ European. c. _ unique case .d. _ useful thing. e. _ one eyed man. f. _ one taka note.
Ans: a. a. b. a. c. a. d. a. e. a. f. a.

4. a. _ MA. b. _ Mp. c. _MBBS. d. _ LLB. e. _ FRCS.f. _ B.A.

Ans: a. an. b. an. c. an. d. an. e. an. f. a.

Continue reading “Uses of Article” »

Mar 23

mazhar 01740163613

Voice Change

Voice change

Active voice to passive voice:

Rules : [i] The subject of Active voice will be changed to the object in the passive voice.
[ii] The auxiliary verb of Active voice will be unchanged in passive voice. If subject of Active voice is 3rd person singular number , the auxiliary verb will be singular in passive voice.

[iii] The past participle form of the main verb of Active voice will be placed in passive voice.

*Present indefinite tense – Active voice (without auxiliary verb)-Passive voice (am/is/are)

Examples: a. I eat rice= Rice is eaten by me.
b. They play cricket.= Cricket is played by them.
c. She writes a letter.= A letter is written by her. Continue reading “Voice Change” »

Mar 23

mazhar 01740163613

Tense

Tense

There are mainly three kinds of tense.

They are :
1. Present tense
2. Past tense
3. Future tense.
Every tense is classified in four ways. So there are total 12 kinds of tense.
They are given below with some important examples.

Continue reading “Tense” »

Mar 23

mazhar 01740163613

Parts of Speech

The parts of speech

Every word of a sentence is a parts of speech.

There are 8 kinds of parts of speech.
They are:

1.Noun.
2.Pronoun.
3.Adjective.
4.Verb.
5.Adverb.
6.preposition.
7.conjunction.
8.Interjection.

Continue reading “Parts of Speech” »

Mar 23

mazhar 01740163613

Sentence

Sentence:

A sentence is a group of words which gives a complete sense or meaning.

There are five kinds of sentence according to its meaning.
They are:

1. Assertive sentence.
2. Interrogative sentence.
3. Imperative sentence.
4. Optative sentence.
5. Exclamatory sentence.

Continue reading “Sentence” »

Page 1 of 14612345...102030...Last »